Honden

Honden uitlaten.

Wij nemen geen nieuwe honden meer aan om voor onbepaalde tijd een x aantal keer per week uit te laten. Alleen als het een tijdelijke situatie is, of bij een noodgeval, kunt u in overleg een beroep op ons doen.

Wij kunnen uw hond(en) voor u uitlaten, als u bijvoorbeeld een lange dag moet werken of wegens ziekte, of een andere reden niet de deur uit kan of afwezig zal zijn.

We zijn zéker geen grootschalige hondenuitlaatservice, maar werken uitsluitend op individuele basis, tenzij er meerdere honden aanwezig zijn op 1 adres. Wij halen uw hond(en) bij u thuis op en lopen daarvandaan een korte of lange wandeling met hem/haar, net wat uw wensen zijn of wat uw hond gewend is.

Voor we de eerste keer met uw hond op stap gaan, komen we kennismaken met u en uw hond. We kunnen dan kijken of het klikt en of de hond naar ons luistert. Eventueel wordt er eerst een proefwandeling afgesproken.

Wij vragen € 12,50 voor 20-30 min. wandelen. Dat lijkt wellicht veel in vergelijking met andere uitlaatservices, maar wij lopen niet met een groep van 8 of 10 honden tegelijk, maar komen speciaal voor uw hond (of honden) naar uw huis. Uw hond hoeft niet lange tijd onnodig in de auto te zitten tot alle andere honden zijn opgehaald of weg gebracht.
Uw hond krijgt alle aandacht en alles is specifiek afgestemd op de wensen van u en uw hond.
Bovendien zijn wij zeer flexibel en kan er meestal ook op heel korte termijn een beroep op ons gedaan worden (afhankelijk van de drukte natuurlijk). Daar hebben wij bewust voor gekozen en daarin onderscheiden wij ons van andere uitlaatservices. En de keus is uiteraard aan u! 🙂

Dit kunt u van ons verwachten:

  • Individuele uitlaatservice.
  • uitlaten in uw eigen, dus voor de hond bekende, buurt
  • alle aandacht voor uw hond
  • indien gewenst voeren en water verversen
  • eventueel medicatie toedienen
  • ongelukjes van uw hond in huis opruimen
  • de hond blijft aan de riem, tenzij met u anders is overeengekomen.

Dit verwachten wij van u:

  • U geeft ons eerlijke en duidelijke uitleg over het gedrag van uw hond(en)
  • uw hond is ontvlooid/ontwormd
  • u zorgt voor alle benodigdheden (halsband/riem, poepzakjes, voldoende voer en medicatie, schoonmaakspullen)

We zijn geen vakantie-oppas voor honden, omdat wij van mening zijn dat een hond niet alleen thuis kan blijven als het baasje meerdere dagen/weken van huis is. Uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld bij honden die altijd buiten op het erf rond het huis/boerderij lopen en het gewend zijn. In alle andere gevallen raden wij u aan dan van een pension/gastgezin gebruik te maken of bijvoorbeeld een familielid te vragen het dier in huis te nemen.
Wij kunnen eventueel wel helpen met het zoeken naar een goed pension of een gastgezin.