Over ons

 

Even voorstellen: 

Wij zijn Margriet Prein en Simone van Laar, en de liefde voor dieren hebben we gemeen.
Margriet is opgegroeid met honden, is al van jongs af aan tussen de paarden te vinden en heeft al 30 jaar katten in huis. Daarnaast zijn er heel veel dieren de revue gepasseerd in de tijd dat haar kinderen nog thuis woonden. Veel van de dieren die bij hen een thuis vonden in de afgelopen jaren, zoals katten, konijnen, cavia’s, hamstertjes, muisjes, duifjes en zelfs een vogelspin, waren dumpertjes die op straat waren gezet.
Ze is al meer dan 10 jaar lid van Stichting KonijnenBelangen en heeft uit die naam ook regelmatig op open dagen en beurzen gestaan om voorlichting te geven en het welzijn van konijnen te vergroten.
Doordat ze ook ruim 6 jaar een Cavia- en Konijnen-opvang gerund heeft in Strijensas, aangevuld met vakantie-opvang, mag ze zich een ervaringsdeskundige op het gebied van konijnen en cavia’s noemen.

Dierenwelzijn is een belangrijke drijfveer voor haar en ze zal zich daar dan ook altijd voor in blijven zetten. Je zou haar daardoor zomaar tegen kunnen komen bij een actie of demonstratie vóór dierenwelzijn en tégen dierenmishandeling of het zinloos doodschieten van onschuldige dieren. Iets wat helaas nog veel teveel gebeurd… 🙁

Simone is de schoondochter van Margriet en ook opgegroeid met dieren, met name in een huis vol katten. Als tiener liet ze al vaak honden uit voor de buren en tijdens de vakanties van haar schoonouders, past ze altijd op de beestenboel daar. Die komen dan ook niets aan aandacht tekort en de katten zijn helemaal gek op haar. Inmiddels is ze ook aangestoken door het paardenvirus en regelmatig tussen de paarden te vinden. Ze heeft ook als vrijwilliger in het dierenasiel gewerkt.
Het idee om samen dit bedrijf op te zetten sprak haar dan ook gelijk aan.

Door dit bedrijf samen te runnen, zijn we flexibeler dan een eenmanszaak, met name in de drukke vakantieperiodes, maar ook als één van ons eens een dagje ziek is of een andere afspraak heeft of gewoon eens een dagje weg wil. Zodoende kunnen we 7 dagen in de week uw dieren van de benodigde zorg voorzien. Bovendien vullen we elkaar aan en als er bijzonderheden zijn kunnen we altijd overleggen als dat nodig is.