Ouderen en Huisdieren

Oudere en/of zieke mensen hebben juist vaak veel baat bij het contact met hun huisdier(en). En er zijn ook diverse onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het contact met dieren en het zorgen voor een dier een positieve aanvulling op hun leven kan zijn.
Zie ook deze link: https://www.licg.nl/ouderen-en-huisdieren/

Maar deze dieren moeten natuurlijk wel gewoon verzorgd worden, ook al kan het baasje dat zelf niet meer zo goed. Een hond moet regelmatig worden uitgelaten, de kattenbak en andere dierenverblijven moeten worden verschoond. Vaak is hier vanuit de mantelzorg geen tijd voor en de thuiszorg-organisaties zijn hier ook meestal niet op ingesteld.

Ook hier kunnen wij, binnen onze regio, een helpende hand bieden!

  • Wij kunnen op afspraak uw hond uitlaten of even helpen het verblijf of de kattenbak te verschonen, misschien de vacht van de hond of kat eens een uitgebreide borstelbeurt te geven of te ontklitten, evenals de nageltjes te knippen.
  • Wij kunnen met u mee naar de dierenarts of naar het dierencrematorium.
    Het kan emotioneel erg zwaar zijn om met een ziek dier naar de dierenarts te moeten gaan, zeker als u niet weet of het wellicht slecht nieuws is en u misschien zelfs een moeilijke beslissing zult moeten nemen… Dan is het fijn als er iemand met u mee kan en even meeluistert naar wat de dierenarts te zegen heeft en u tot steun kan zijn.
  • Bij een plotselinge ziekenhuisopname bijvoorbeeld, kunnen wij ook tijdelijk de zorg voor het dier van u overnemen, zodat u buren of familie daar niet mee hoeft te belasten. *Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat we allemaal voor u en uw dier(en) kunnen betekenen. In overleg is er ontzettend veel mogelijk!

*LET OP: Wij komen bij u thuis om uw dieren te verzorgen en hebben niet de mogelijkheid om dieren mee naar ons eigen huis nemen (tenzij het om een konijn, cavia of ander klein knaagdier gaat, dan kan er misschien een uitzondering gemaakt worden) Voor een hond zal, bij bijvoorbeeld een langdurig ziekenhuisverblijf, een andere oplossing gezocht moeten worden, zoals een pension of een gastgezin. Wij kunnen u wel helpen bij het vinden van een goede, tijdelijke oplossing.

Voor alle andere dieren, die in uw eigen woning en/of tuin kunnen blijven, kunnen wij de zorg tijdelijk van u overnemen.