Over mij

 

Mijn naam is Senay Sinar. Na lang in Delft gewoond te hebben, woon sinds kort weer in Hellevoetsluis, waar ik ook ben opgegroeid. Ik vind het heerlijk om voor dieren te kunnen zorgen en vooral katten, konijnen en cavia’s zijn mijn favorieten. 

Al sinds het jaar 2000 heb ik als vrijwilliger op verschillende kinderboerderijen gewerkt, waar ik onder andere voor de konijnen, cavia’s en geitjes en kippen zorgde. Daarnaast hielp ik ook regelmatig diverse konijnenopvangen, waarvoor ik tijdelijk konijnen of cavia’s opving of hielp om ze weg te kunnen halen uit slechte omstandigheden.

Ook heb ik vaak geholpen bij de zwerfkatten-stichting met de tijdelijke verzorging van katten. Ging met ze naar de dierenarts of nam tijdelijk de verzorging over. En de ‘kneusjes’ bleven dan vaak bij mij wonen. Door dit opvangwerk met zowel konijnen/cavia’s als katten, had ik altijd een kort lijntje met diverse dierenartsen en daardoor ook aan deze kant veel ervaring opgedaan.

Doordat ik in verband met opvang-konijnen ook regelmatig contact had met Stichting Konijnenbelangen, heb ik Margriet leren kennen, van Thuisdierservice Pegasus in de Hoeksche Waard, die daar als vrijwilliger meehielp. Wij kennen elkaar nu al vele jaren en zitten wat betreft dieren en hun verzorging echt op één lijn. Ook ik vind dierenwelzijn heel erg belangrijk. En uit dat oogpunt eet ik ook geen dieren meer en probeer zoveel mogelijk vegan te leven. Daarnaast ben ik ook een voorstander van recyclen en bewust leven.

Het lijkt me dan ook heerlijk om nu hier in ‘Hellevoet’ voor andermans dieren te mogen zorgen!