Onze Werkwijze

Op onze site vind u een overzicht van onze services en de bijbehorende tarieven. Indien u specifieke wensen of andere vragen heeft, kunt u ons altijd mailen of bellen en dan kunnen we overleggen over de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek:
Als u contact met ons heeft opgenomen, met de vraag of wij op uw huisdieren kunnen passen, dan wordt er met u een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kost u niks.

Tijdens dit gesprek maken we graag kennis met uw dier(en) en worden uw wensen en de gewoontes en bijzonderheden van uw dieren besproken en kunnen vragen worden beantwoord.
Tevens wordt tijdens dit gesprek met u samen een inschatting gemaakt van de tijd die we per bezoek nodig hebben om uw dieren naar wens te kunnen verzorgen en de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Formulier:
Indien u besluit van onze diensten gebruik te maken, wordt er een formulier ingevuld, waarop alle benodigde informatie komt te staan. Zoals de data van vertrek en thuiskomst, uw gegevens en contactmogelijkheden, de namen van de dieren en hun bijzonderheden,  medicatie, gewoontes enz., maar ook een eventueel contactpersoon, naam en adres van uw dierenarts en uw wensen in het geval dat uw dier onverhoopt ziek wordt of komt te overlijden.

Sleutelcontract:
Er wordt daarna een afspraak gemaakt over wanneer de sleuteloverdracht plaats vindt. Hierbij wordt door beide partijen een sleutelcontract ondergetekend. Door te ondertekenen gaat u ook akkoord met onze algemene voorwaarden.

Gebruiksaanwijzing van uw dier:
U kunt het beste voor uw vertrek of afwezigheid zelf een lijstje (gebruiksaanwijzing) maken waarop alle (eet)gewoontes en andere behoeftes van uw dier(en) op een rijtje staan (wat, wanneer en hoeveel voer, kattenbak, vachtverzorging, favoriete speeltjes, enz), maar ook op welke dagen bijvoorbeeld het vuil buiten gezet moet worden of hoe vaak uw plantjes water krijgen.Deze lijst kunt u dan duidelijk zichtbaar voor ons neerleggen of u kunt hem naar ons doormailen.

Onze taak:
Op de afgesproken dagen zullen wij voor uw dieren (en plantjes,post, enz) zorgen, overeenkomstig uw wensen en de behoeftes van uw dieren. Wij nemen uitgebreid de tijd voor ze om ze even lekker te aaien/kroelen en met ze te spelen als ze dat willen.
En natuurlijk zorgen we dat ze gevoerd worden,  dat ze vers water hebben, dat de kattenbak schoon is, ongelukjes worden opgeruimd. De verblijven worden regelmatig verschoond en de plaatsen waar de dieren veel komen zullen regelmatig worden gestofzuigd.

Uw taak:

  • U zorgt dat er voldoende voer, medicatie en hooi/stro en bodembedekking aanwezig is.
  • Kattenbakken en verblijven laat u schoon achter.
  • Uw katten/honden zijn ontvlooid en ontwormd
  • U zorgt dat wij bij alle benodigdheden kunnen
  • U legt een lijstje voor ons neer met de gebruiksaanwijzing van uw dier(en)

Zon- en feestdagen:
Op zon- en feestdagen zullen de dieren uiteraard ook gewoon voorzien worden van hun natje en hun droogje. We rekenen geen toeslag voor deze dagen, maar we houden het dan wel kort, zodat wij ook nog iets aan onze dag hebben. Grote schoonmaakbeurten van kooien en verblijven e.d. of uitgebreide vachtverzorging, doen we bij voorkeur op doordeweekse dagen.
Op zon- en feestdagen een hond uitlaten alleen in overleg en/of noodgeval.