Over ons

Even voorstellen: 

Mijn naam is Margriet Prein en ik ben opgegroeid met honden en altijd al gek geweest op dieren.

Ik ben al van jongs af aan tussen de paarden te vinden en heb al meer dan 30 jaar katten in huis. Daarnaast zijn er heel veel dieren de revue gepasseerd in de tijd dat onze kinderen nog thuis woonden. Veel van de dieren die bij ons een thuis vonden in de afgelopen jaren, zoals katten, konijnen, cavia’s, hamstertjes, muisjes, duifjes en zelfs een vogelspin, waren dumpertjes die op straat waren gezet.

Ik ben meer dan 10 jaar lid geweest van Stichting KonijnenBelangen en heb uit die naam ook regelmatig op open dagen en beurzen gestaan om voorlichting te geven en het welzijn van konijnen als huisdier te vergroten.

Daarnaast heb ik ook ruim 6 jaar lang een cavia- en konijnen-opvang gerund, waarbij per jaar meer dan honderd dieren opgevangen en herplaatst werden. Uiteraard nadat eerst alle rammen en beren gecastreerd werden, zodat er niet nog meer dieren op de wereld gezet zouden worden. Er zijn er immers al genoeg die op zoek zijn naar een goed tehuis, de opvangen puilen uit… Laten we met z’n allen eerst die dieren een goed leven geven!

Tegenwoordig vang ik nog steeds voor de dierenambulance moederloze jonge wilde konijntjes en haasjes op. Ik verzorg ze en geef ze de fles totdat ze sterk genoeg zijn om door te gaan naar de wildopvang waar ik mee samenwerk. Waarna ze uiteindelijk weer gezond en wel terug de natuur in mogen.

Ook heb ik op een jaartje mee gedraaid op de dierenambulance. Prachtig werk en hard nodig, maar omdat het qua werktijden en planning lastig te combineren bleek met dit werk, ben ik ermee gestopt.

Dierenwelzijn is een belangrijke drijfveer voor mij en ik zal me daar altijd voor in blijven zetten. Je zou me hierdoor ook zomaar tegen kunnen komen bij een actie of demonstratie vóór dierenwelzijn en tégen dierenmishandeling of het zinloos doodschieten van onschuldige dieren. Iets wat helaas nog veel teveel gebeurd… 🙁
Ik ben me ook steeds meer bewust van alle dierenleed die door mensen veroorzaakt wordt, vooral in de vlees- en zuivelindustrie, maar ook in kleding (leer, bont) enz. Na al jaren geen vlees meer te (willen) eten, probeer ik nu zoveel mogelijk veganistisch te leven. Dus geen producten te gebruiken waar dierlijke ingrediënten in verwerkt zijn en waar dus dieren voor ge- en mis-bruikt zijn. En ik hoop zo mijn (kleine) steentje bij te kunnen dragen aan het verminderen van dierenleed in deze wereld.

Verder reis ik graag met mijn man de wereld over om dieren in het wild en in hun natuurlijke habitat te kunnen zien en fotograferen. We bezoeken daarbij ook regelmatig een dierenopvang, waar iedereen met veel liefde en toewijding klaarstaat om gewonde of moederloze dieren weer gezond te krijgen en als het enigszins mogelijk is weer uit te plaatsen in de natuur waar ze horen.